четвер, 27 лютого 2020 р.

ПОПЕРЕДЖЕНИЙ -  ОЗБРОЄНИЙ


ПРОФІЛАКТИКА КОРОНАВІРУСУ

Що ж допоможе вберегтися?

  • уникнення близьких контактів із хворими. Щоб заразитися, на слизові оболонки людини має потрапити певна кількість біоматеріалу – слини чи слизу – від хворої людини.
  • миття рук та використання дезінфікуючих засобів. За даними МОЗ, коронавірус може виживати на різних поверхнях лише протягом кількох годин. Теоретично можливо заразитися, якщо торкнутися, приміром, поручнів у громадському транспорті чи верхнього одягу людей, а потім потерти око цією рукою. Центр із контролю та профілактики захворювань у США радить мити руки впродовж не менш як 20 секунд.
  • збалансоване харчування, вживання достатньої кількості рідини, достатня тривалість сну. Це не пусті слова, бо ослаблений втомою, нестачею вітамінів, клітковини та рідини організм більш вразливий до інфекційних захворювань.
  • провітрювання та зволоження повітря у приміщенні. Американський телеканал National Geographic провів дослідження і з’ясував, що якщо у літаку перебуватиме один хворий на 2019-nCoV, то теоретично від нього можуть заразитися близько шести осіб. Секрет у тому, що повітря у літаку ретельно очищується завдяки фільтрам – воно повністю оновлюється щодві хвилини. За аналогією, провітрювання приміщення може знизити ризики розповсюдження хвороби серед мешканців квартири чи будинку.
  • відмова від сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Вірус 2019-nCoV зоогенний. Це означає, що спершу він поширювався між тваринами, а в якийсь момент мутував і поширився від тварини до людини. Задля уникнення зараження рекомендується нівелювати контакти із тваринами та їхніми біоматеріалами – кров’ю, сирим м’ясом тощо. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/health/vse-shcho-vidomo-pro-koronavirus-brshlyahi-peredachi-simptomi-likuvannya-profilaktika-662003.html

Немає коментарів:

Дописати коментар